Meer dan een leverancier,

wij denken tot in

detail met u mee.

Over Icamat

Icamat is al meer dan 30 jaar actief en heeft voor meer dan honderd klanten duizenden verschillende producten gemaakt in grote en kleine series.

Als high-tech metaalbewerkingsbedrijf CNC verspanen, draaien en frezen wij op het hoogste niveau. Maar we zijn veel meer dan een leverancier: onze engineers denken tot in detail mee over de maakbaarheid van je producten. Van (CAD) tekening tot hoogwaardig eindproduct — met Icamat als partner sta je er niet alleen voor. Kwaliteit staat bij ons centraal, in de breedste zin van het woord en in binnen elk onderdeel van het productieproces. Of het nu gaat om een snelle en tijdige levering of om het eindproduct. Om topkwaliteit te garanderen zijn niet alleen hoogwaardige metaalbewerkingsmachines maar ook de medewerkers van cruciaal belang. Daarom

investeren wij hierin door training en opleiding te faciliteren. Zo kunnen we elke dag de Icamat kwaliteit garanderen.

 

Duurzaam en

verantwoord

produceren

Icamat denkt na over de toekomst en wil actief bijdragen aan verantwoorde productie. We hebben fors geïnvesteerd in bijvoorbeeld zonnepanelen waardoor we de helft van onze elektriciteitsbehoefte zelf opwekken, hierdoor verminderen we de Co2-uitstoot met meer dan 150.000 kilo Co2 per jaar, wat weer ongeveer gelijk staat aan 4.400 geplante bomen.

Onze koelvloeistoffen voldoen aan de scherpste eisen voor milieu. Daarnaast zijn we samen met Into Waste een circulair programma aan het ontwikkelen. We controleren én verbeteren de hele keten, van de eerste ruwe grondstof tot de laatste afgevoerde spaan.

Daarnaast is Icamat aspirant deelnemer van het MVO-convenant. Maatschappelijk verantwoord, dus niet alleen op papier. Waar komen onze grondstoffen vandaan? Worden OESO rechten met voeten getreden? Wij denken dat ook een klein(er) bedrijf als Icamat actief kan bijdragen om te verbeteren.

Continu verbeteren,

ontwikkelen en innoveren

 

Bij Icamat proberen we onszelf continu te blijven verbeteren door (persoonlijke) ontwikkeling en het toepassen van innovaties.

Daarnaast investeren we doorlopend in het innoveren van ons machinepark, waardoor we beschikken over machines die voorzien zijn van de laatste technologische ontwikkelingen op het gebied van robotisering en automatisering.

Ook investeren we blijvend in de opleiding en scholing van het personeel. Om ervoor te zorgen dat ze op de hoogte zijn van de meest actuele productietechnieken en voorzien zijn van de juiste kennis om met de nieuwste machines en technieken om te gaan. Zo zijn onze klanten altijd verzekerd zijn van de Icamat kwaliteit.

Certificaten:

Door middel van certificeringen leggen we onze processen op de juiste manier vast. Icamat en zijn medewerkers zijn continu bezig deze processen te verbeteren en te optimaliseren. Icamat beschikt over diverse certificeringen:

 

Werken bij icamat

 

Als erkend leerbedrijf leiden we jong vaktalent professioneel op middels stages en BOL- en BBL-trajecten. CNC verspanen is namelijk een vak apart en kwaliteit leveren is afhankelijk van vakmensen.

Opleiden tot échte vakmensen doen we door:

  • Stagiaires, BBL’ers en BOL’ers mee te laten lopen met onze ervaren medewerkers en samen plannen op te stellen die in de praktijk worden gebracht;
  • Te werken met persoonlijke ontwikkelingsplannen met leerpunten en leerdoelen, zodat iedereen het beste uit zichzelf haalt.

Icamat is tevens een opleidingspartner voor niveau 4 verspanen. Indien je interesse hebt in een BBL traject met een leer- werkplek, mail dan je CV en motivatie naar personeelszaken@icamat.com

Meer informatie? Neem contact met ons op!